Panduan rumahtangga

Wednesday, 7 November 2012

petua

5 Tips Untuk Nikmat Seks Yang Lebih

Nikmat Seks

Banyak kes cerai suami isteri berlaku kerana mereka tidak dapat mengalami nikmat seks yang betul di atas ranjang. Berikut ialah tips untuk nikmat seks yang lebih yang boleh para suami dan isteri pelajari:
Tips nikmat seks pertama: Cuba posisi seks baru.
Sentiasa variasikan penggunaan posisi seks setiap kali anda berdua lakukan hubungan seks. Lain posisi, lain nikmatnya. Jadi hubungan seks anda juga semakin menarik disebabkan berbagai variasi posisi yang anda cuba setiap kali anda berdua melakukan hubungan seks.
Tips nikmat seks kedua: Jaga kesihatan tubuh badan.
Sentiasa amalkan senaman pada setiap hari supaya tubuh badan sentiasa kekal sihat. Apabila anda sihat, anda akan lebih selesa dan yakin apabila mengadakan hubungan seks.
Tips nikmat seks ketiga: Berbincang dengan pasangan anda.
Selalu berbincang mengenai hubungan seks dengan pasangan anda supaya anda tahu apa yang tidak betul dan apa yang betul. Melalui komunikasi, anda akan dapat memuaskan kedua–dua diri dan pasangan anda berbanding hanya syok sendiri.
Tips nikmat seks keempat: Berkata lucah ketika adakan hubungan seks.
Seks adalah aktiviti lucah. Berkata lucah akan menambahkan lagi seri hubungan seks anda berdua. Berkata lucah juga akan menukar diri anda kepada seorang yang lebih agresif dan ganas di ranjang nanti.
Tips nikmat seks kelima: Pelajari berbagai cara untuk adakan foreplay.
Belajar bagaimana hendak melakukan foreplay yang lebih bagus dari sebelumnya. Sentiasa kaji perkara yang boleh merangsang pasangan anda ketika foreplay berlangsung. Jangan terhadkan minda anda kerana apabila anda sudah berkahwin, anda sudah halal untuk bersetubuh.
Semoga kehidupan seks anda bertambah seri setelah mempelajari 5 tips ini. Walaupun nampak mudah tetapi agak sukar untuk mempraktiskannya. Jangan mudah putus asa ya!

3 Kesilapan Isteri Di Ranjang

Kesilapan Isteri

Hubungan seks yang hambar bukan di sebabkan seorang suami sahaja. Si isteri jangan asyik meletakkan tanggungjawab kepada suami semata–mata. Anda juga perlu berusaha dan lakukan sesuatu supaya hubungan seks anda berdua mendatangkan nikmat yang sepatutnya. Berikut adalah tiga kesilapan isteri yang menyebabkan hubungan seks jadi hambar.
Kesilapan isteri pertama: Anda tidak cukup aktif.
Jika anda hanya duduk diam dan tidak memberi respons yang sepatutnya, suami anda pasti tiada semangat untuk beri segalanya pada anda. Hubungan seks melibatkan dua individu dan jika anda mahu dapat kepuasan, anda juga perlu berusaha. Berikan segalanya yang anda ada. Keluarkan bunyi erangan untuk naikkan lagi nafsu suami terhadap anda. Anda aktifkan diri dan libatkan diri anda ketika melakukan hubungan seks.
Kesilapan isteri kedua: Anda tidak berusaha untuk puaskan nafsu suami.
Anda jangan hanya pentingkan nafsu anda sendiri sahaja, anda perlu fikirkan soal nafsu suami anda juga. Puaskan nafsu suami anda dengan memberi dia rangsangan–rangsangan yang luar biasa. Jangan takut untuk berikan dia blowjob dan sebagainya. Jika anda cinta suami anda, anda pasti sanggup lakukan apa yang perlu untuk puaskan nafsunya.
Kesilapan isteri ketiga : Anda tidak cukup seksi di ranjang.
Kesilapan isteri ketiga yang boleh menyebabkan hubungan seks anda jadi hambar adalah anda tidak cukup seksi apabila berada di ranjang. Anda perlu seksikan diri anda di ranjang, barulah suami anda akan rasa lebih terangsang pada diri anda. Lentikkan badan anda dan berikan segala aset yang anda ada untuk tatapan suami anda.
Jika anda ubah diri anda dan berikan yang terbaik ketika melakukan hubungan seks, ia pasti akan beri nikmat yang sepatutnya pada diri anda.

5 Tips Untuk Hubungan Intim Yang Sedap

Hubungan Intim

Berikut adalah lima tips yang boleh anda amalkan untuk jadikan hubungan seks anda lebih baik dari sebelumnya:
Tips hubungan intim #1: Emosi dalam mood seks.
Apabila anda emosi anda dan pasangan berada dalam keadaan inginkan seks, hubungan seks anda berdua pasti lebih nikmat dan hebat. Rangsang emosi pasangan anda dengan berusaha untuk bermain cinta dengan dia. Seperti yang anda tahu, seks adalah kemuncak kepada perasaan cinta antara dua insan. Jika anda lakukan seks beserta dengan rasa cinta, pasti hubungan tersebut memberi kepuasan luar biasa kepada anda.
Tips hubungan intim #2: Mulakan tarikan seksual dari luar bilik.
Goda pasangan anda dari luar bilik lagi. Perbuatan ini akan menerbitkan perasaan geram seksual antara satu sama lain dan seterusnya akan memberi anda pengalaman yang luar biasa ketika bersetubuh.
Tips hubungan intim #3: Anggap pasangan anda seksi dan jaga penampilan diri.
Siasat apa yang pasangan anda suka mengenai anda. Jika pasangan anda suka melihat anda pakai baju tertentu, anda pakailah baju tersebut untuk menggodanya. Jika pasangan anda sukakan badan anda yang tegap, jaga penampilan supaya pasangan anda sentiasa tertarik pada anda. Apabila wujud perasaan menganggap pasangan adalah seksi, hubungan seks pasti akan jadi lebih ganas dan menarik.
Tips hubungan intim #4: Jangan gopoh.
Jangan gopoh dan rosakkan hubungan seks yang sepatutnya di lakukan secara perlahan–lahan dan penuh dengan kasih sayang. Lakukannya secara tenang dan santai.
Tips hubungan intim #5: Klimaks bukan target utama.
Seks adalah satu perjalanan kasih sayang. Anda jangan setkan dalam minda bahawa anda inginkan klimaks dengan cepat. Sebaliknya anda nikmat perjalanan kasih sayang ini dengan lakukannya secara berseronok dan penuh kasih sayang.
Seks merupakan satu ikatan antara suami isteri. Jika hubungan seks anda baik, maka lebih eratlah ikatan suami isteri anda.

3 Tips Untuk Puaskan Isteri

Puaskan Isteri

3 Tips Untuk Puaskan Isteri
Kebanyakan dari isteri mengalami orgasm yang sangat nikmat ketika sedang bersetubuh di mana badan mereka seperti mengigil di sebabkan terlalu nikmat. Namun, ada juga sebilangan isteri tidak mampu mengalami orgasm seperti itu di sebabkan pasangan lelakinya tidak berjaya memberi sensasi yang di perlukan untuk wanita mencapai orgasm. Berikut adalah tiga perkara yang lelaki perlu ada untuk puaskan isteri dalam hubungan seks.
Kemahiran oral seks yang tinggi.
Cara yang berkesan untuk memantapkan kemahiran oral seks adalah dengan berlatih, berlatih dan berlatih. Cuba puaskan isteri anda dengan kemahiran yang anda belajar melalui bacaan. Mahirkan diri untuk merangsang biji kelentit sebelum anda memulakan persetubuhan. Belajar juga gerakan lidah pada vagina yang membuatkan isteri anda tidak senang duduk.
Stamina yang kuat.
Isteri perlukan masa yang lama sedikit dari lelaki untuk klimaks, jadi anda sebagai lelaki memerlukan stamina yang kuat untuk memuaskan dan seterusnya membantu mereka mengalami orgasm. Untuk puaskan isteri, lakukan senaman yang bersesuai seperti kegel exercise untuk meningkatkan stamina anda di bilik tidur.
Zakar yang keras dan besar.
Anda boleh membesarkan zakar anda dengan menggunakan pil, pump dan kaedah semula  jadi. Tanpa mengira kaedah mana yang anda gunakan, zakar yang keras dan besar penting untuk puaskan isteri anda.

Buat Seks Ketika Hamil

Hamil

ISTERI kini hamil anak pertama kami dan usia kandungan mencecah tujuh bulan. Masalahnya isteri mahukan hubungan seks tetapi saya bimbang akan menjejaskan kandungan kerana takut terkena bayi di dalamnya.
Selain itu, saya sering menggunakan pelicin kerana keadaan kemaluan isteri yang kering. Adakah ia mendatangkan sebarang kesan sampingan kepada bayi kami?
ZIE
Negeri Sembilan

Perkara ini sering diajukan kepada saya. Siapa tidak sayangkan isteri, lebih-lebih lagi ketika dia hamil dan suami menunggu kehadiran orang baru dalam keluarga.
Bayangkan keadaan pasangan yang sudah lama berkahwin dan isteri hamil lewat, sudah tentu kehamilan itu sungguh bernilai bagi mereka.
Ada suami sanggup menghentikan hubungan seksual kerana bimbang ia akan menjejaskan kandungan dan isteri. Konfliknya apabila si isteri pula mengidamkannya.
Isteri anda tahu kandungannya berjalan lancar. Malah, doktor yang memeriksanya juga tidak menyatakan apa-apa yang perlu isteri dan anda bimbangkan.
Jika berlaku sesuatu pada kandungan, sudah tentu isteri akan memberitahu anda dan dia tidak akan memujuk anda untuk bersetubuh.
Hubungan intim dapat meningkatkan silaturahim antara anda dan isteri, termasuk juga bayi dalam kandungan. Oleh itu, anda boleh menggunakan posisi mengikut keselesaan isteri serta tidak memberi tekanan kepada kandungan selagi doktor tidak melarang anda melakukannya.
Mengenai penggunaan pelicin pula, anda boleh menggunakannya jika perlu. Semua jenis pelicin jeli selamat digunakan.
Namun bagi sebilangan wanita, kehamilan dapat membuka pintu syahwat dan mukosa faraj mudah mengeluarkan rembesan pelicin yang akan membantu merancakkan hubungan kelamin. Jika ini berlaku, tak perlu gunakan pelicin lagi.

Tips Melakukan Hubungan Seks Kali Pertama Pada Malam Pertama

Tips Malam Pertama

Malam pertama adalah malam yang di nanti–nantikan bagi pasangan yang baru berkahwin. Ini kerana pada ketika itulah mereka yang baru berkahwin ini akan melakukan hubungan seks buat kali pertama dalam perkahwinan mereka.
Terma malam pertama bukanlah bermakna hubungan seks perlu di lakukan pada malam hari tetapi bermaksud buat kali pertama. Bagi pasangan yang baru pertama kali ingin melakukan hubungan seks, berikut ada beberapa tips malam pertama untuk anda:
Tips malam pertama #1
Jangan gelojoh ketika ingin memulakan hubungan seks bagi kali pertama kerana gelojoh akan membuatkan anda tertinggal bahagian yang menyeronokkan. Seks bukanlah hubungan nafsu tetapi adalah hubungan cinta. Jika anda gelojoh, anda akan tertinggal bahagian menyatukan cinta bersama pasangan anda di mana bahagian inilah yang menentukan sama ada hubungan seks anda akan jadi sesuatu yang memberi nikmat atau tidak.
Tips malam pertama #2
Mulakan aktiviti pemanasan dahulu seperti saling mengurut, saling mencium dan saling meluahkan kata–kata cinta. Apabila diri anda sudah panas, anda akan automatik pergi ke peringkat seterusnya iaitu hubungan seks. Hubungan seks akan jadi lebih nikmat jika anda berdua bersedia dan rela untuk lakukannya. Aktiviti pemanasan akan membantu anda berdua untuk bersedia.
Tips malam pertama #3
Buang segala tekanan dan jangan berfikiran negatif. Ramai pasangan tidak berjaya merasai nikmat melakukan seks pada kali pertama kerana mereka terlalu tertekan dan berfikiran negatif. Tekanan akan membuatkan seseorang ingin cepat menyelesaikan sesuatu. Apabila anda tekad untuk habiskan hubungan seks secepat mungkin, ia tidak akan beri anda apa–apa nikmat. Anda relakskan diri dan lakukan hubungan seks dengan perasaan seronok.
Tips malam pertama #4
Fokus untuk gembirakan pasangan anda dengan memberi dia rangsangan yang dia perlukan. Jangan pentingkan diri sendiri.
Jika anda perhatikan kebanyakan tips yang saya nyatakan di atas adalah berdasarkan pemikiran dan emosi. Saya tekankan dua perkara ini kerana dua perkara ini yang akan menggerakkan diri anda ketika melakukan hubungan seks. Hubungan seks anda akan mahir berdasarkan pengalaman. Namun, sebelum itu anda perlu ada corak pemikiran yang betul dan perlu pandai mengawal emosi.

6 Rahsia Suami Di Bilik Tidur

Rahsia Suami

Berikut adalah rahsia yang suami anda cuba simpan tetapi dia juga ingin anda tahu supaya anda boleh gunakan ia untuk memuaskan mereka di ranjang.
Rahsia suami pertama: Organ seks utama lelaki adalah mata.
Lelaki akan lebih terangsang apabila pandangan mata nafsunya di tunaikan. Jadi, anda boleh goda suami anda di ranjang dengan memakai pakaian seksi dan sentiasa pose dalam keadaan yang mengghairahkan.
Rahsia suami kedua: Lelaki suka jika anda berkata lucah ketika berhubungan seks.
Lelaki adalah makhluk yang suka akan kuasa. Jadi, apabila anda berkata lucah ketka berhubungan seks, lelaki akan menganggap apa yang dia lakukan terhadap anda adalah berhasil dan secara tidak langsung dia juga akan lebih terangsang.
Rahsia suami ketiga: Lelaki suka jika anda memuji zakarnya.
Apabila anda memuji kehebatan zakar suami anda, suami anda akan lebh agresif dan terangsang.
Rahsia suami keempat: Tumpuan organ seks lelaki adalah di tangan, mulut dan zakarnya sahaja.
Jangan terlalu merangsang bahagan badan lelaki selain tangan, mulut dan zakar kerana dia pasti tidak akan rasa apa–apa.
Rahsia suami kelima: Lelaki adalah agresif dan ingin cepat  datang inzal.
Menjadi lumrah lelaki untuk cepat rasa nikmat klimaks. Jadi, mereka akan berusaha untuk melajukan gerakan ketika bersetubuh. Untuk jadikan hubungan anda lebih nikmat, sentiasa ingatkan suami anda untuk memuaskan anda. Melalui ingatan ini, dia akan sedar dan akan lebih tenang ketika berhubungan seks.
Rahsia suami keenam: Lelaki tidak pandai baca kata hati seorang wanita.
Jika anda hendakkan sesuatu, anda perlu berterus terang dengannya. Ini kerana lelaki selalu syok sendiri dengan perbuatan mereka. Jika suami anda tanya ada soalan, jawablah dengan jujur kerana mereka memang tidak tahu.
Para isteri wajib tahu 6 rahsia suami ini untuk kehidupan seks yang lebih bahagia. Lebih-lebih lagi kepada pasangan yang baru mendirikan rumahtangga.

8 Tips Puaskan Isteri Hingga Klimaks

Klimaks

Jika anda kurang pengetahuan untuk merangsang isteri anda sehingga klimaks, anda boleh baca lapan tips di bawah.
Tips pertama: Rangsang imaginasi isteri anda.
Sebelum anda memulakan hubungan seks, anda perlu rangsang dahulu minda isteri anda. Apabila minda dia terangsang, dia akan rasa lebih bernafsu untuk klimaks.
Tips kedua: Buang tekanan yang di alami isteri anda.
Sesiapa sahaja termasuklah lelaki tidak akan alami klimaks yang nikmat jika dia berada dalam keadaan tertekan. Isteri anda akan alami klimaks jika dia berada dalam keadaan tenang. Oleh itu, anda buanglah semua keresahan di hatinya sebelum anda memulakan hubungan seks.
Tips ketiga: Mengacah isteri anda.
Raba bahagian atas vagina tanpa menyentuh bahagian vagina isteri anda. Tindakan sebegini akan menghasilkan perasaan geram di hati isteri anda lalu menyebabkan dia akan lebih cepat datang inzal ketika bersetubuh nanti.
Tips keempat: Goda dia.
Goda isteri anda dengan ciuman dan sentuhan yang penuh kasih sayang.
Tips kelima: Berikan dia foreplay yang hebat.
Permainan foreplay yang hebat akan menaikkan nafsu isteri anda untuk datang klimaks. Malah, dia sendiri yang akan berusaha untuk memilikinya.
Tips keenam: Sentiasa padang tepat pada mata isteri anda.
Isteri biasanya akan akur pada anda jika anda pandang matanya dengan penuh kasih sayang. Nafsu dia juga akan meningkat.
Tips ketujuh: Rangsang klitoris.
Rangsang bahagian klitoris isteri anda kerana bahagian ini sangat sensitif pada sentuhan.
Tips kelapan : Jangan berhenti merangsang sehingga dia datang klimaks.
Jangan hentikan rangsangan anda sehingga isteri anda datang klimaksnya. Perbuatan memberhentikan rangsangan akan membantutkan nafsunya.

10 Perkara Isteri Suka Jika Suami Buat

Isteri

10 perkara isteri suka jika suami buat.
Berikut adalah 10 perkara yang jika anda lakukan pasti akan menggembirakan isteri anda.
Sayang dan mencintai dia.
Wanita pasti tidak akan menolak cinta dan kasih sayang dari suaminya sendiri. Malah, setiap hari dia sangat dambakan kasih sayang dari anda. Tunjukkan pada dia yang anda sangat mencintai dia.
Memenuhi kehendak dia.
Wanita pasti mempunyai keinginan hendakkan sesuatu. Anda kenal pasti dan penuhi kehendak dia. Sudah pasti dia akan lebih menyayangi anda jika anda penuhi kehendak dia.
Memuji dia setiap kali lakukan sesuatu perkara dengan baik.
Si isteri sangat suka jika hasil penat lelah dia di sukai oleh suaminya. Anda perlu sentiasa memuji isteri anda bagi setiap usahanya.
Sentiasa membuatkan dia ketawa.
Bagi isteri, suamilah tempat mereka bermanja dan mencari hiburan. Anda hiburkan dia dengan jenaka, pasti dia akan gembira bersama dengan anda.
Member dia kepuasan seks yang maksimum
Isteri anda akan lebih sayang pada anda jika anda berjaya memberi dia kepuasan seks yang maksimum. Jadi seorang romantik dan penuhi permintaan seks dia.
Menolong dia melakukan kerja rumah tangga.
Isteri akan rasa sangat gembira dan bahagia jika anda menolong dia melakukan kerja rumah tangga seperti mengemas rumah, membasuh dan mop lantai. Dia rasa sangat di sayangi jika anda berbuat demikian.
Sentiasa menemani dia.
Isteri selalunya berbangga dengan suaminya. Kalau boleh, dia hendak tunjuk pada semua orang yang andalah yang berjaya mencuri hatinya. Anda perlu temani dia ke mana sahaja dia hendak pergi. Jangan biarkan dia keseorangan walaupun ke kedai.
Bersikap jujur dan setia.
Jika anda jujur pada pasangan anda, dia akan 10 kali lebih jujur terhadap diri anda. Dia akan hormat pada anda dan tidak akan sembunyikan apa  sahaja dari anda.
Memberi dia hadiah.
Anda tidak perlu menunggu sehingga hari istimewa seperti hari jadi atau ulangtahun perkahwinan untuk memberi dia hadiah. Anda beri sahaja hadiah padanya setiap kali anda rasa hendak berbuat demikian pada dia. Dia akan rasa sangat bahagia setiap kali menerima hadiah dari anda.
Sentiasa  memberi dia galakan.
Isteri anda akan rasa sangat bahagia setiap kali anda beri galakan pada dia. Bagi dia, andalah penyokong yang paling rapat dan kuat. Sentiasa beri galakan pada isteri anda. Kalau boleh, pada setiap hari dan setiap masa.

4 Posisi Seks Untuk Beginner Atau Pengantin Baru

Posisi Seks

Kurang pengalaman dan rasa risau menyebabkan ramai pasangan kaku apabila bersetubuh pada malam pertama. Artikel ini akan memudahkan anda dengan memberi anda empat posisi seks yang sesuai untuk seorang beginner amalkan.
Posisi pertama: Missionary.
Posisi ini adalah posisi biasa iaitu perempuan baring di bawah dan pihak lelaki berada di atas. Posisi seks ini adalah sesuai untuk newbie dan boleh membantu anda untuk selesakan diri kita bersetubuh pada kali pertama. Untuk lebih berbisa, pihak lelaki boleh letakkan batal di punggung wanita supaya bahagian tersebut tinggi sedikit dan senang untuk pihak lelaki memasukkan zakarnya buat kali pertama ke dalam vagina wanita.
Posisi kedua: Perempuan di atas lelaki.
Lelaki baring dan perempuan masukkan zakar secara duduk. Melalui posisi seks ini, perempuan bebas untuk menentukan sudut zakar dan kelajuan zakar keluar masuk. Jika lelaki penat, bolehlah suruh perempuan mengawal aktiviti bersetubuh ini.
Posisi ketiga: Doggy.
Posisi ini adalah lelaki akan masukkan zakar dari belakang perempuan. Perempuan akan berada dalam keadaan seperti merangkak tetapi kepala di jatuhkan ke bawah. Posisi seks ini memberi peluang kepada pasangan untuk rasai sensasi yang berlainan.
Posisi keempat: 69
Posisi seks ini sesuai untuk permainan foreplay di mana anda atau perempuan berada di bahagian atas dan seorang lagi berada di bahagian bawah. Lelaki boleh rangsang vagina perempuan dan perempuan boleh merangsang zakar lelaki.

4 Cara Foreplay Hebat Untuk Suami Praktikkan

Foreplay

Ramai yang menganggap foreplay adalah kunci pada hubungan seks yang hebat. Ini kerana foreplay akan membuka mood suami dan isteri untuk lebh terangsang apabila melakukan hubungan seks kelak. Bagi suami yang tiada idea atau perlukan idea baru untuk permainan foreplay, anda boleh cuba 4 cara berikut
1. Mulakan foreplay dari keadaan berdiri. Anda rapatkan tubuh anda dengan isteri anda. Kemudian bawa dia rapat ke dinding. Pandang tepat pada matanya dan cium bibirnya dengan penuh perasaan. Sambung foreplay seterusnya di atas katil atau di mana sahaja anda terangsang untuk lakukannya.
2. Mulakan foreplay dengan merangsang bahagian kaki isteri anda. Urut kaki dia bermula dengan tangan. Kemudian gunakan mulut untuk mencium dari kaki ke bahagian atas badan isteri anda.
3. Suruh isteri anda meniarap kemudian urut bahagian belakang dia secara perlahan–lahan. Bahagian belakang badan isteri anda jarang menerima rangsangan. Jadi, ketika anda meraba-raba dan mengurut–urut bahagian tulang belakangnya, dia akan rasa sangat sensasi.
4. Apabila anda duduk bersebelahan di atas kerusi, rabalah kaki isteri anda menggunakan kaki anda sendiri. Di samping itu, peluk isteri anda. Haba dari sentuhan akan merangsang isteri anda. Jadi, ketika anda melakukan hubungan seks pada waktu kemudian, isteri anda sudah terangsang.
Empat cara di atas adalah antara beribu–ribu cara untuk melakukan foreplay. Foreplay penting untuk membuka mood isteri anda supaya bernafsu ketika melakukan hubungan seks. Mood boleh datang dengan cepat atau lambat bergantung pada isteri anda sendiri. Gunakan kreativiti pemikiran anda untuk merangsang isteri anda. Jika anda bernafsu dengan cara anda, sudah tentu isteri anda juga akan bernafsu.

7 Rahsia Hasilkan Sensasi Seks Hebat

Sensasi Seks

Ramai dari pasangan yang telah berkahwin akan mengalami kedinginan kehidupan seks dari pihak suami atau isteri. Berikut adalah 7 rahsia bagaimana anda boleh hangatkan kembali hubungan seks anda:
Rahsia sensasi seks pertama: Lakukan hubungan seks dengan kerap.
Apabila anda lakukan hubungan seks dengan kerap, anda akan lebih mahir untuk lakukannya. Jadi, nikmatnya akan kian bertambah.
Rahsia sensasi seks kedua: Sentiasa bertukar kombinasi posisi seks.
Jangan hanya ulang–ulang kombinasi posisi seks yang sama sahaja. Sentiasa tukar posisi supaya sensasi seks anda akan bertambah.
Rahsia sensasi seks ketiga: Teknik.
Sentiasa tambah ilmu teknik mencium dan permainan foreplay. Apabila anda gunakan teknik yang berlainan, nikmat yang terhasil juga berlainan. Hasilnya, sensasi yang terhasil menerusi hubungan seks adalah lebih hebat.
Rahsia sensasi seks keempat: Bertukar lokasi.
Sekali sekala, ubah lokasi hubungan seks anda. Jangan malu atau berfikir terlalu kolot kerana ia adalah halal untuk lakukan hubungan seks di mana sahaja asalkan tempat tersebut melindungi maruah anda.
Rahsia sensasi seks kelima: Permainan foreplay.
Rangang pasangan melalui permainan foreplay yang menarik dan menggoda. Kadangkala jika anda terlalu penat untuk bersetubuh, anda boleh puaskan pasangan anda melalui permainan foreplay sehingga mereka datang inzal.
Rahsia sensasi seks keenam: Permainan seks.
Anda boleh serikan lagi hubungan seks anda berdua dengan membeli dan menggunakan permainan seks ketika sedang bersetubuh.
Rahsia sensasi seks ketujuh: Sentiasa belajar perkara baru.
Sentiasa ikuti perkembangan semasa dunia seks kerana pasti ada teknik dan cara baru untuk menyemarakkan lagi hubungan seks anda dan pasangan anda.
Semoga rahsia seks di atas dapat menyemarakkan api hubungan seks anda yang telah dingin.

3 Tips Merangsang isteri Untuk Melakukan hubungan Seks

Tips Merangsang Isteri

Untuk pengetahuan anda, wanita akan melakukan hubungan seks apabila perasaan mereka ingin melakukannya. Berbeza dengan lelaki, mereka lakukan hubungan seks sebab dorongan nafsu. Kadangkala isteri anda tidak mahu adakan hubungan seks atau prestasi mereka tidak memuaskan ketika berhubungan kerana mereka tiada mood untuk lakukannya.
Untuk merangsang isteri anda untuk melakukan hubungan seks, anda perlu masukkan perasaan mereka ke dalam zon terangsang. Berikut adalah beberapa tips merangsang isteri yang boleh anda cuba:
Tips merangsang isteri pertama: Jangan lakukan perkara yang sama sahaja.
Jangan rangsang isteri anda menggunakan teknik yang sama sahaja. Anda perlu variasikan teknik dan cara anda untuk meminta hubungan seks dari isteri anda. Tunjukkan pada dia bahawa anda hargai dia sebagai pasangan anda. Anda boleh goda dia melalui sms ketika di tempat kerja atau anda boleh mandi bersama dan lain–lain cara. Fikirkan satu cara godaan yang boleh membuatkan isteri anda rasa sayang pada anda. Apabila dia rasa sayang, dia pasti akan layan anda dengan baik.
Tips merangsang isteri kedua: Suasana persekitaran.
Ketika isteri anda sedang marah, dia pasti tidak mahu adakan hubungan seks dengan anda. Begitu juga jika suasana tertekan menyelubungi keluarga anda. Anda perlu kawal suasana dan berikan dia perasaan selesa. Apabila isteri anda selesa dengan keadaan dia, dia akan lebih cepat terangsang. Perempuan lebih banyak berfikir dari lelaki.
Tips merangsang isteri ketiga: Perbualan mesra.
Ketika isteri anda sedang basuh pinggan di dapur, peluk dia dari belakang dan katakan pada dia bahawa anda inginkan dia pada malam mini. Perbualan mesra yang penuh dengan kasih sayang pasti akan merangsang isteri anda.
Cubalah ketiga–tiga tips merangsang isteri di atas. Anda tidak perlu risau lagi jika permintaan anda di tolak kerana anda tahu bagaimana hendak memperolehnya.
Tips merangsang isteri,hubungan seks,dorongan nafsu,mood,zon terangsang,perkara sama,variasikan teknik seks,goda melalui sms,tempat kerja,mandi bersama,isteri rasa sayang,layan dengan baik,suasana persekitaran,isteri marah,kawal suasana,cepat terangsang,berbual mesra,basuh pinggan,dapur,peluk isteri,peluk dari belakang,permintaan ditolak 3 Tips Merangsang isteri Untuk Melakukan hubungan Seks
di atas. Anda tidak perlu risau lagi jika permintaan anda di tolak kerana anda tahu bagaimana hendak memperolehnya.

Kekurangan Mengurut Zakar Menggunakan Minyak Belacak..

Minyak Belacak

Apa khabar pembaca blog ini? Sudah lama saya tak menulis tentang perkembangan produk seks. Ini kerana saya sibuk membuat kajian tentang produk gantian minyak belacak. Dan saya telah jumpa .
Produk ini jauh lebih bagus dari minyak belacak.
Saya ingin ceritakan beberapa kekurangan minyak belacak hasil daripada respons para pengguna. Antaranya ialah:
 1. Pengguna tidak pandai/mahir berurut tanpa ada ‘cikgu’ atau orang yang mengajar secara bersemuka.
 2. Terpancut atau keluar air mani ketika berurut. Ini adalah berdosa. Ini adalah masalah yang terbesar sekali.
 3. Tidak dapat mengekalkan jadual urutan yang konsisten dek kerana
  kesibukan bekerja pada siang hari. Malamnya pengguna sudah kepenatan.
 4. Berasa geli untuk memakai minyak. Serta berbau.
Bukannya minyak belacak ini tak berkesan, saya telah menerima berpuluh-puluh testimoni yang beritahu bahawa zakar mereka menjadi lebih besar dan panjang.
Saya percaya, kekurangan di atas boleh diatasi dan terbukti boleh besar dan panjangkan zakar.

Fakta Hubungan Seks Dalam Perkahwinan

Fakta Hubungan Seks

Berikut adalah beberapa fakta mengenai seks dalam perkahwinan yang anda perlu tahu.
Fakta Hubungan Seks 1
Seks dalam perkahwinan bukanlah aktiviti berdosa. Jadi, anda boleh lakukannya pada bila–bila masa yang anda mahu, asalkan tidak melanggar syariat. Lagipun, hubungan seks adalah di tuntut dalam perkahwinan.
Fakta Hubungan Seks 2
Aktiviti seks adalah tidak terhad. Anda boleh lakukan seks selagi anda termampu.
Fakta Hubungan Seks 3
Seks akan menyihatkan badan anda berdua. Sudah terbukti, hubungan seks boleh menyihatkan tubuh badan. Ia menyihatkan anda secara fizikal dan mental.
Fakta Hubungan Seks 4
Seks adalah aktiviti wajib untuk di lakukan jika ada pasangan yang inginkannya. Jika suami inginkan seks, isteri perlu beri. Begitulah sebaliknya.
Fakta Hubungan Seks 5
Seks adalah hubungan cinta. Manusia tidak boleh bercinta tanpa ada hubungan seks antaranya. Hubungan seks adalah kemuncak pada percintaan. Semakin anda mencintai seseorang, semakin ingin untuk anda menidurinya.
Fakta Hubungan Seks 6
Seks adalah hubungan sepanjang hidup. Seks tidak terhad pada umur dan anda boleh lakukannya selagi bernafsu.
Fakta Hubungan Seks 7
Seks adalah aktiviti yang menyeronokkan di mana suami isteri tidak perlu malu untuk membincangkannya.
Fakta Hubungan Seks 8
Anda boleh lihat pasangan anda berbogel.
Fakta Hubungan Seks 9
Seks adalah aktiviti yang akan memuaskan psikologi dan emosi suami isteri. Melalui seks, hubungan suami isteri akan lebih rapat. Anda juga akan gembira.
Sembilan fakta di atas adalah faedah yang anda bakal dapat apabila melakukan hubungan seks selepas berkahwin.

5 Fakta Seks Suami Isteri

Fakta Seks

Apabila berkata mengenai hubungan seks, kebanyakan fakta seks yang terkeluar adalah salah berbanding yang benar. Ini kerana fakta tersebut datang dari hasil kajian yang tidak menyeluruh. Berikut adalah lima fakta mengenai hubungan seks:
Fakta seks pertama: Seks dan cinta adalah dua unsur berlainan.
Cinta tidak cukup untuk men jadikan hubungan seks itu hebat. Hubungan seks yang hebat datang dari diri anda sendiri dan bukannya perasaan cinta. Cinta hanya memainkan peranan merelakan diri disetubuh dalam hubungan seks. Jadi, perasaan cinta tidak menjamin hubungan seks anda akan jadi hebat.
Fakta seks kedua: Seks memerlukan daya kreativiti.
Kehidupan seks sebagai suami isteri memerlukan kreativiti untuk jadikan ia lebih hebat dan nikmat. Jika anda tiada kreativiti, hubungan seks anda akan menjadi sangat bosan dan lama kelamaan anda berdua akan hilang mood untuk bersetubuh.
Fakta seks ketiga: Hubungan emosi yang rapat antara suami isteri tidak semestinya akan membuatkan anda berdua lebih hebat di ranjang.
Walaupun anda berdua rapat dan memahami antara satu sama lain, ia tidak semestinya akan jadikan hubungan seks anda lebih nikmat dan hebat. Untuk peroleh hubungan seks yang hebat, anda perlu pandai merangsang pasangan masing- masing.
Fakta seks keempat: Menjadi ibu bapa dan pasangan anda perkara yang berbeza.
Ramai pasangan yang makin kurang aktiviti seks mereka apabila mereka peroleh anak. Sebagai pasangan, hubungan seks perlu untuk mengekalkan hubungan. Ibu bapa pula adalah satu tanggungjawab. Jadi, jika anda menjadi ibu bapa yang baik, tidak semestinya ia menjamin kepuasan seks.
Fakta seks kelima: Hanya isteri yang tahu apa yang boleh merangsang suami mereka.
Walaupun suami selalu memberi kepuasan kepada isteri mereka di ranjang, mereka tidak boleh lari dari kenyataan yang isterilah yang merangsang mereka untuk mengadakan hubungan seks yang hebat. Bagi isteri, jika anda tahu bagaimana hendak merangsang suami anda, hubungan anda berdua akan kekal selama–lamanya.
Fakta di atas merupakan ‘mythbuster’ kepada fakta-fakta dongeng yang kita pelajari dari kawan-kawan, orang cakap dan sebagainya. Semoga kehidupan seks anda akan bertambah baik dengan mengetahui fakta yang betul.

Mitos Seks

Mitos Seks

Mitos bermaksud perkara tersebut adalah tidak benar dan boleh diragui kebenarannya. Berikut adalah beberapa perkara mitos yang selalu dikaitkan dengan hubungan seks,
Mitos seks #1: Hubungan seks hanya untuk hasilkan anak.
Pendapat kononnya hubungan seks hanyalah untuk hasilkan anak adalah salah kerana hubungan seks adalah di sebabkan rasa cinta antara dua pasangan.
Mitos seks #2: Saiz zakar penting untuk memuaskan pasangan wanita.
Saiz zakar memang penting tetapi perkara utama yang boleh memuaskan pasangan anda adalah kekerasan zakar anda dan daya tahan anda ketika melakukan hubungan seks.
Mitos seks #3: Wanita tidak hiraukan saiz zakar.
Setiap wanita akan hiraukan saiz zakar. Tambahan lagi jika saiz zakar suami mereka terlalu kecil. Wanita sentiasa hiraukan saiz zakar kerana lubang vagina mereka akan membesar apabila mereka terangsang. Jadi, mereka perlu saiz zakar yang besar atau sederhana besar utnuk puaskan mereka secara maksimum.
Mitos seks #4: Hubungan seks kali pertama adalah petunjuk sama ada hubungan seks itu nikmat atau tidak.
Ramai pengantin baru berkahwin memberi penilaian pada hubungan seks berdasarkan prestasi mereka pada kali pertama. Akibatnya, mereka akan mula memberi tanggapan negatif pada hubungan seks. Kualiti hubungan seks akan meningkat apabila kita selalu melakukannya.
Mitos seks #5: Anda tidak boleh dapat anak jika lakukan hubungan seks pada masa bukan subur.
Anda silap kerana sperma boleh hidup beberapa hari di dalam vagina dan anda boleh dapat anak jika sperma tersebut bergabung dengan ovul. Jadi, jika anda tidak mahu hubungan seks anda hasilkan anak, anda perlu pakai perlindungan seperti kondom ketika melakukan hubungan seks.
Mitos seks #6: Pengambilan pil khayal, dadah dan alkohol boleh meningkatkan prestasi anda ketika melakukan hubungan kelamin.
Kenyataan ini adalah mitos kerana anda tidak dapat rasa nikmat ketika melakukan hubungan seks apabila minda anda berada dalam keadaan tidak sedar.
Fakta mengenai hubungan seks lebih banyak mitos dari kebenaran. Ini kerana ramai mengeluarkan kenyatan tanpa menyiasat kebenarannya dahulu.

Senarai Petua Tahan Lama Bersetubuh

Petua Tahan Lama Bersetubuh

Bersetubuh adalah antara aktiviti yang penting untuk memastikan anda dan pasangan anda bahagia dalam alam perkahwinan. Sama ada pasangan itu puas atau tidak ketika melakukan hubungan seks adalah bergantung kepada si suami. Jika si suami seorang yang hebat di ranjang dan pandai melayan isterinya untuk merasai nikmat hubungan seks, pasangan tersebut pasti akan hidup bahagia.
Namun, di perhatikan lelaki zaman sekarang mempunyai masalah ketika melakukan hubungan seks. Masalah yang mereka sering alami adalah tidak tahan lama ketika bersetubuh. Untuk itu, saya senaraikan petua tahan lama bersetubuh di bawah:
 • Petua tahan lama bersetubuh yang pertama adalah suami perlu pastikan zakarnya betul–betul keras sebelum memasukkan zakar ke dalam vagina isterinya. Zakar yang benar–benar keras akan tahan lebih lama daripada zakar yang tidak keras sepenuhnya.
 • Petua tahan lama bersetubuh yang kedua pula adalah anda masukkan zakar anda sepenuhnya ke dalam vagina isteri anda. Jika anda hanya masukkan zakar anda pada bahagian pintu masuk vagina sahaja, anda akan cepat pancut kerana geseran pada bahagian itu sangat sensitif.
 • Petua tahan lama bersetubuh yang ketiga adalah anda mengurut di bahagian zakar dan kelilingnya supaya aliran darah di kawasan tersebut sentiasa lancar.
 • Petua tahan lama bersetubuh yang keempat adalah lakukan foreplay sehingga anda dan isteri anda rasa benar–benar bernafsu ketika bersetubuh. Apabila minda anda penuh dengan nafsu, anda akan tahu bagaimana hendak mengawal zakar anda sama ada untuk pancut atau tidak.
 • Petua tahan lama bersetubuh yang kelima dan terakhir adalah setiap masa anda rasa zakar anda lembik, anda keraskan kembali zakar anda. Selain itu, setiap kali anda rasa ingin terpancut, anda tukar posisi hubungan seks anda.

Petua Banyakkan Air Faraj Anda

Banyakkan Air Faraj

Ramai wanita tidak suka melakukan hubungan seks kerana mereka rasa sakit ketika melakukan hubungan seks. Mereka rasa sakit kerana vagina mereka tidak cukup basah atau cecair yang keluar adalah sedikit sehingga mereka rasa sakit apabila di setubuhi oleh suami mereka. Namun, anda tidak perlu risau jika anda ada masalah ini kerana saya akan senaraikan petua banyakkan air faraj untuk anda amalkan.
Berikut adalah senarai petua banyakkan air faraj:
 • Minum air kosong dengan banyak dan elakkan dari minum minuman yang ada kafein kerana ia menyerap cecair di dalam badan. Pastikan diri anda minum air yang cukup banyak pada setiap hari.
 • Ambil makanan tambahan vitamin E. Vitamin E membantu menebalkan dinding tisu vagina anda. Secara tidak langsung, air boleh di simpan dengan banyak di bahagian itu.
 • Jangan guna sabun yang nilai PH nya tidak seimbang kerana ia boleh menyebabkan tisu vagina anda kering daripada air.
 • Makan makanan yang boleh membantu anda meningkatkan hormon estrogen kerana ia boleh merangsang pertumbuhan organ seks wanita.
 • Jika anda sedang berada dalam keadaan tertekan, selesaikan masalah tekanan yang anda sedang hadapi. Mereka yang takut pada hubungan seks selalunya tidak akan keluarkan air faraj yang banyak.
 • Petua banyakkan air faraj yang seterusnya adalah anda ambil minuman atau makanan yang mengandungi soya. Khasiat soya boleh membantu merangsang faraj anda untuk keluarkan lebih air.
 • Jangan ambil ubat tahan sakit, ubat yang ada dadah, minum air alkohol dan merokok.
Di atas adalah senarai petua banyakkan air faraj. Masalah air faraj tidak banyak sebenarnya, tidak serius dan boleh di selesaikan dengan mudah. Namun, jika anda ada masalah risau atau tertekan ketika melakukan hubungan seks, anda perlu berjumpa dengan kaunselor untuk mengatasi tekanan yang anda hadapi kerana air faraj anda tidak keluar kerana anda tertekan. Di harap petua di atas dapat membantu anda banyakkan air faraj.

Maklumat Mengenai Orgasma Wanita

Orgasma Wanita

Orgasma wanita adalah kemuncak pada perasaan seksual di mana orgasma wanita terjadi ketika wanita dirangsang secara berterusan. Perasaan seorang wanita ketika mengalami orgasma adalah sangat sukar untuk di huraikan kerana perasaan tersebut hanya anda rasai untuk beberapa saat atau sehingga satu minit sahaja.
Walaupun perasaan puas itu hanya berlaku pada masa yang sekejap, kesannya pada individu adalah sangat tinggi. akan membuatkan wanita rasa gembira, rasa semangat dan rasa bertenaga untuk melalui hari–hari yang mendatang. Selain itu, orgasma wanita juga akan membuatkan si isteri semakin mencintai suaminya.
Kesan orgasma pada badan wanita
Berikut adalah cara badan wanita bertindak apabila dia sedang alami orgasma wanita:
 • Payudara wanita akan mengeras dan putingnya akan jadi lebih sensitif dari sebelumnya. Sebab itu untuk tambah perasaan nikmat ketika sedang alami orgasma, ada wanita akan memicit–micit puting payudaranya.
 • Darah akan mengalir dengan laju di bahagian klitoris, vagina dan pinggul wanita. Secara tidak langsung, wanita yang alami orgasma akan rasa sangat sensitif pada sentuhan dan memberi mereka perasaan yang luar biasa nikmatnya.
 • Nafas wanita akan terhenti untuk beberapa ketika kerana terlalu nikmat sehingga otak fokus untuk mentafsir perasaan nikmat itu.
Bagaimana hendak beri orgasma kepada wanita.
Bagi suami yang mahu isterinya merasai orgasma wanita, anda hanya perlu merangsang bahagian sensitif isteri anda sehingga dia rasa kemuncak perasaan seksual. Selain merangsang secara fizikal, anda perlu juga merangsang isteri anda secara emosi iaitu libatkan rasa cinta, sayang dan terlau bernafsu sehingga anda melakukan hubungan seks dengan isteri anda.

5 Posisi Seks Yang Sesuai Untuk Seks Cepat (Quick Sex)

Posisi Seks

Bagi anda yang suka melakukan seks cepat atau seks ekspres, anda boleh cuba lima posisi di bawah:
 1. Posisis seks yang sesuai untuk seks ekspres atau seks cepat adalah suami duduk di atas kerusi yang tidak ada penghadang atau duduk di atas sofa. Isteri akan menaiki lelaki dan lelaki akan masukkan zakar dari bawah. Ketika mendayung, jangan biarkan isteri bertindak seorang diri. Sebaliknya suami juga perlu mendayung daripada bawah. Posisi seks ini sesuai untuk seks ekspres.
 2. Posisi seks yang seterusnya adalah isteri menundukkan badannya sambil memegang kerusi, dinding atau apa sahaja supaya stabil, suami pula akan masukkan zakar daripada belakang.
 3. Posisi seks yang ketiga adalah si isteri baring di atas lantai, meja atau di atas katil tetapi kaki terlunjur di bawah. Suami akan masukkan zakar dari kedudukan atas dan mendayung dengan pantas dan kuat.
 4. Posisi seks yang keempat pula adalah si isteri baring di atas katil. Suami pula mengangkat kedua–dua kaki isterinya dan sandarkan pada bahunya. Masukkan zakar dan mendayung dengan laju berdasarkan irama yang si suami suka.
 5. Posisi seks yang kelima dan terakhir adalah posisi spontan di mana anda biarkan situasi semasa menentukan posisi seks yang mana anda dan pasangan anda ingin lakukan.
Seks cepat bermakna anda dan pasangan anda akan lakukan hubungan seks dengan pantas sehingga anda dan pasangan anda mengalami orgasm. Oleh itu, lakukannya dengan penuh nafsu dan emosi supaya kedua–dua cepat orgasm. Kelima–lima posisi seks di atas sesuai untuk anda amalkan.

Kenapa Jangkitan Pada Zakar Berlaku?

Jangkitan Pada Zakar

Zakar adalah anggota badan yang sangat sensitif di mana jika anda tidak menjaga kebersihan zakar dengan baik, jangkitan pada zakar senang untuk berlaku.
Antara petanda jangkitan pada zakar berlaku adalah terdapat kudis, ruam–ruam luka, rasa gatal–gatal di bahagian testis dan zakar, dan anda rasa sakit atau sukar ketika mengeluarkan air kecil. Jika anda terus membiarkan jangkitan pada zakar berlaku, komplikasi penyakit yang lebih teruk mungkin berlaku seperti kanser, mandul dan herpes.
Oleh itu, jika anda rasa zakar anda selalu gatal–gatal sehingga anda garu ia tidak henti-henti, anda perlu segera menemui doktor atau pakar kerana jangkitan pada zakar mungkin berlaku. Jangan beli krim atau ubat–ubatan sebelum anda berjumpa dengan doktor kerana jika tersalah ubat, jangkitan pada zakar anda itu mungkin akan terjadi dengan lebih teruk lagi.
Untuk elakkan anda terkena jangkitan pada zakar, saya senaraikan beberapa punca yang menyebabkan anda senang terkena jangkitan pada zakar:
 • Badan anda mempunyai sistem imun yang lemah–Sistem imun yang lemah akan membuatkan anda senang terkena jangkitan kuman terutama di bahagian sensitif seperti zakar.
 • Kulit anda ada alahan–Kulit anda alah pada kain seluar dalam di mana ia menyebabkan zakar anda senang gatal–gatal dan seterusnya mengakibatkan jangkitan pada zakar.
 • Hubungan seks–Anda melakukan hubungan seks dengan wanita yang ada penyakit kelamin. Jika isteri anda ada penyakit kelamin, pastikan dia sembuh dahulu sebelum anda melakukan hubungan seks.
 • Tidak bersih–Jangkitan pada zakar senang berlaku jika keadaan zakar anda tidak bersih. Bersihkan sekitar zakar anda setiap kali anda buang air kecil dan ketika mandi, anda bersihkan kawasan tersebut dengan sabun yang sesuai.
Jangkitan pada zakar senang berlaku jika anda tidak menjaga kebersihan. Jagalah kebersihan diri anda dari berbagai segi supaya anda kekal sihat.

Kelebihan Minyak Belacak Untuk Organ Seksual

Minyak Belacak

Bagi lelaki yang mencari–cari kaedah untuk rasa lebih nikmat ketika melakukan hubungan seks, anda boleh cuba minyak belacak. Minyak belacak adalah minyak yang di perbuat daripada ikan belacak dan gabungan akar kayu. Ia bebas daripada bahan kimia dan selamat untuk anda gunakan.
Antara kelebihan minyak belacak adalah:
 1. Menguatkan zakar anda. Secara tidak langsung, anda boleh bertahan lama ketika melakukan hubungan seks.
 2. Mengeraskan zakar anda. Zakar yang keras akan beri nikmat yang luar biasa kepada isteri anda. Anda juga turut akan rasa nikmatnya.
 3. Kelebihan minyak belacak seterusnya ia boleh memanjangkan zakar anda. Zakar yang panjang akan beri sensasi yang luar biasa pada diri anda dan pasangan anda.
 4. Memulihkan urat zakar supaya kelihatan kuat dan segar.
 5. Melancarkan aliran darah pada zakar dan kawasan sekelilingnya. Apabila aliran darah lancar, zakar anda akan lebih sensitif pada sentuhan. Secara tidak langsung, anda akan rasa kepuasan yang luar biasa ketika anda melakukan hubungan seks dengan isteri anda.
 6. Memulihkan penyakit mati pucuk yang anda ada atau situasi pancut cepat. Lelaki yang pancut cepat amat susah untuk puaskan isterinya.
 7. Melawaskan air kencing. Keluarnya bahan kotor dengan mudah daripada badan anda akan memastikan kesihatan badan anda sentiasa sihat.
 8. Minyak belacak juga boleh di gunakan untuk membesarkan payudara isteri anda iaitu dengan menyapukannya pada payudara isteri anda.
 9. Memberi kepuasan yang luar biasa pada hubungan suami isteri. Zakar yang panjang, gagah, keras dan tahan lama akan beri kepuasan yang luar biasa ketika anda melakukan hubungan seks dengan isteri anda.

Cara Suami Urut Batin Wanita Paling MudahUrut Batin Wanita

Baik suami atau isteri, kedua–duanya perlu mengamalkan aktiviti mengurut batin supaya sentiasa segar dan hangat ketika melakukan hubungan seks. Batin yang kuat akan memastikan si suami dan isteri sentiasa bernafsu seperti anak dara dan teruna ketika melakukan hubungan seks di mana hubungan tersebut akan sentiasa memberi kepuasan dan nikmat.
Di dalam artikel ini saya akan fokuskan pada cara urut batin wanita di mana ia sangat mudah untuk di lakukan. Fokus utama urut batin wanita adalah anda perlu kuatkan bahagian rahim wanita dan dalam masa yang sama membuang angin–angin yang tersimpan di bahagian peranakan . Angin–angin inilah yang menganggu prestasi seks wanita.
Berikut adalah beberapa cara urut batin wanita di mana si suami boleh mengurut sendiri isteri mereka:
 1. Cara urut batin wanita adalah dengan meminta si isteri untuk baring terlentang. Urutkan dari tapak kaki sehingga ke bahagian peha. Urut dengan lembut saja. Apabila anda terjumpa tempat yang keras iaitu tempat urat bersimpul, anda urutkan dengan kekuatan yang keras sedikit supaya urat–urat kembali lurus. Urut dengan sekali lalu sahaja.
 2. Kemudian anda minta si isteri untuk meniarap. Urut dari bahagian betis sehingga ke bahagian peha. Urut di bahagian betis selama satu minit. Kemudian, anda urut di bahagian peha selama 1 minit juga.
 3. Kemudian, anda urut bahagian pinggang sebelah bawah, ke bahagian pinggul dan pada bahagian bawah vagina. Urut sebanyak 7 kali.
 4. Kemudian, anda minta isteri anda berbaring secara terlentang. Urut bahagian kiri pusat sehingga ke pangkal vagina. Urut dengan kekuatan yang sederhana di bahagian pusat dan lembut di bahagian pangkal vagina. Ulang urutan sebanyak 7 kali.
Cara urut batin wanita yang saya tulis di atas sesuai untuk anda kembalikan ghairah seksual dan beri kekuatan batin kepada wanita. Urutan di atas elok di lakukan suami sendiri terhadap isterinya supaya lebih mesra.

Belajar Cara Pancut Air Mani Jauh Untuk Dapatkan Anak

Pancut Air Mani

Ramai pasangan tidak dapat anak bukan kerana isteri mandul atau suaminya mandul tetapi kerana air mani suami tidak sampai ke ovari si isteri. Apabila air mani tidak sampai ke ovari isteri, persenyawaan tidak dapat berlaku. Untuk dapatkan anak, salah satu usaha yang anda boleh lakukan adalah belajar cara pancut air mani jauh.
Ada dua cara untuk pastikan pancut air mani jauh. Cara pertama adalah ketika melakukan hubungan seks, anda perlu pastikan zakar anda benar–benar keras. Apabila zakar anda keras, kecenderungan untuk pancut air mani jauh adalah tinggi.
Untuk galakkan zakar anda menjadi keras, anda perlu pastikan aliran darah di bahagian kemaluan anda berjalan lancar. Apabila aliran darah berjalan lancar, zakar anda sedang untuk jadi keras dan dalam masa yang sama boleh tahan lama sebelum pancut air mani dengan kuasa letupan.
Cara kedua untuk pancut air mani jauh adalah anda kumpulkan air mani di testis anda. Cuba tahan diri untuk tidak keluarkan air mani buat beberapa hari sebelum isteri anda tiba waktu subur. Apabila isteri anda sedang subur, anda terus adakan hubungan seks dengan isteri anda. Air mani yang banyak di dalam kantung dan zakar yang keras, pasti membantu anda untuk pancut jauh dan seterusnya air mani sampai kepada ovul untuk persenyawaan. Jika kandungan air mani anda memang sedikit, anda perlu ambil suplemen tambahan yang boleh membantu kandungan air mana anda bertambah seperti nutrien zink untuk membantu ianya pancut.
Kesimpulannya, cara pancut air mani jauh adalah anda perlu tambah isipadu air mani anda dan dalam masa yang sama pastikan zakar anda benar–benar keras sebelum melakukan aktiviti persetubuhan.

6 Cara Buat Suami Terangsang

Buat Suami Terangsang

Bagi isteri yang mencari cara–cara buat suami terangsang, anda boleh baca senarai tersebut di bawah.
 • Cium suami anda–Ciuman adalah cara termudah buat suami terangsang. Apabila anda sentiasa mencium suami anda dengan penuh berahi, dia pasti akan cepat terangsang. Cium pada mulutnya dan apabila dia sudah terangsang, anda rangsangkan dia lagi dengan mencium di seluruh badannya.
 • Lafaz yang anda inginkan zakar suami anda-Cara buat suami terangsang dengan laju adalah anda katakan pada dia “Abang, sayang perlukan zakar abang sekarang”. Ucap dengan tegas dan penuh berahi. Apabila si suami mendengar anda berkata sesuatu yang berahi, dia akan cepat terangsang.
 • Pakai pakaian yang seksi–Ketika berdua bersama suami anda, anda pakai pakaian yang seksi seperti terdedah bahagian peha dan bahagian dada. Selain itu, cara membuat suami terangsang melalui pakaian seksi yang paling berkesan adalah memakai pakaian yang jarang–jarang.
 • Urut zakar suami anda–Urut dan rangsang zakar suami anda supaya mengeras.
 • Pakai wangi–wangian–Cara buat suami terangsang melalui wangi–wangian adalah anda pilih bau wangi yang boleh merangsang seksual seorang lelaki. Dekatkan diri anda dengan suami anda dan goda dia. Apabila suami terbau bau wangi yang menggoda dari anda, dia pasti akan rasa terangsang untuk bersama dengan anda.
 • Jadi seorang yang agresif–Ketika melakukan hubungan seks, anda lakukannya dengan agresif. Anda jangan biarkan suami anda sahaja mengawal hubungan tersebut tetapi anda juga mengambil bahagian dan bertindak sama agresif dengan suami anda. Suami akan jadi sangat terangsang apabila si isterinya bertindak agresif.
Di atas merupakan cara–cara buat suami terangsang. Semoga anda dan suami anda bahagia sehingga ke anak cucu.

Teknik Bersetubuh Untuk Pasangan Yang Baru berkahwin

Teknik Bersetubuh

Bagi pasangan yang baru berkahwin, anda pasti akan rasa gugup untuk bersetubuh dengan pasangan anda. Anda rasa gugup kerana anda kurang pengalaman iaitu anda tidak tahu bagaimana hendak memulakan hubungan seks dan anda tidak tahu apakah teknik bersetubuh yang terbaik untuk anda aplikasikan.
Untuk seseorang yang agak ‘beginner‘ dalam aktiviti bersetubuh, berikut adalah teknik bersetubuh yang boleh anda aplikasikan:
Teknik missionary
Teknik bersetubuh ini sesuai untuk pasangan yang baru berkahwin kerana ia adalah asas kepada hubungan yang lebih intim. Caranya adalah si suami menindih si isteri. Si isteri akan lebarkan ruang pehanya dan si suami akan masukkan zakar ke dalam faraj isterinya dari atas. Teknik bersetubuh ini sesuai untuk anda dan pasangan merasai nikmat bersetubuh buat kali pertama kerana anda boleh bersetubuh dan mencium pasangan anda serentak.
Teknik setubuh dari belakang (doggy style)
Jika anda sudah puas atau lenguh dengan teknik missionary, anda boleh aplikasikan teknik bersetubuh teknik doggy style. Caranya si isteri membelakangi si suami dan si suami memasukkan zakar dari belakang. Ketika melakukan aktiviti mendayung, si suami boleh memegang pinggang si isteri atau memegang pinggulnya.
Teknik wanita di atas (woman on top)
Teknik bersetubuh ketiga yang mudah dan senang untuk anda sebagai beginner aplikasikan adalah teknik wanita di atas (woman on top). Si suami akan baring dan isteri akan duduk di pinggul suami. Suami akan masukkan zakar dari bawah. Biasanya bagi teknik bersetubuh ini, si isteri bebas untuk menentukan kelajuan mendayung dan ada kawalan pada hubungan seks.
Ketiga–tiga teknik bersetubuh di atas adalah sangat sesuai untuk anda guna ketika melakukan hubungan seks dengan pasangan anda buat kali pertama. Untuk lebih nikmat, anda perlu tenang dan tidak gopoh ketika aplikasikan teknik bersetubuh di atas.

Kenapa Bawah Zakar Gelap?

Bawah Zakar Gelap

Jika anda perhatikan keadaan zakar anda, anda pasti dapat lihat keadaan bawah zakar gelap. Kenapa ia kelihatan gelap? Adakah kerana zakar anda kotor dan penuh daki sehingga ia kelihatan gelap atau adakah kerana hobi anda yang suka melakukan onani menyebabkan warna bawah zakar gelap?
Sebenarnya bawah zakar gelap kerana kawasan kulit di kemaluan anda mengandungi melanin di mana ia menggalakan kulit anda untuk berwarna gelap daripada warna kulit anda. Jika kulit badan anda cerah, warna bawah zakar anda akan jadi sedikit gelap.
Bagi zakar yang besar dan panjang , keadaan bawah zakar anda adalah semakin gelap kerana kebesaran zakar anda menyebabkan udara tidak dapat masuk atau bergerak bebas di kawasan tersebut.
Bagi anda yang rasa rungsing dengan keadaan bawah zakar gelap, anda jangan risau kerana ia adalah kejadian semulajadi dan tidak akan beri anda apa–apa kesan dari segi kesihatan. Keadaan bawah zakar gelap bukanlah satu petanda bagi penyakit kelamin dan anda tidak perlu terlalu risau mengenainya.
Jika anda ingin cerahkan atau putihkan bawah zakar yang gelap, anda boleh beli produk yang boleh mencerahkan kawasan tersebut. Bagi anda yang risau mengenai keadaan bawah zakar gelap kerana takut ia penuh dengan kotoran, anda boleh memberus kawasan tersebut setiap kali anda mandi supaya kawasan tersebut sentiasa bersih.

Senaman Lambat Pancut Untuk Tahan Lebih Lama

Senaman Lambat Pancut

Corak pemakanan dan gaya hidup di zaman sekarang membuatkan ramai lelaki tidak ada stamina untuk tahan lama ketika melakukan hubungan seks. Akibatnya mereka cepat pancut dan menyebabkan isteri mereka akan rasa kecewa kerana tidak lama merasakan nikmat seks ketika bersetubuh.
Salah satu cara hendak lambat pancut adalah si suami boleh mengamalkan senaman lambat pancut. Konsep senaman lambat pancut adalah menguatkan otot–otot tertentu yang terlibat ketika melakukan hubungan seks di mana ia akan memberi stamina kepada anda untuk tidak pancut awal ketika melakukan hubungan seks.
Berikut adalah senarai senaman lambat pancut yang boleh anda amalkan:
 1. Anda baring. Kemudian anda anda tinggikan kaki anda dan lakukan kayuhan basikal. Lakukan senaman ini selama 10 hingga 15 minit bagi setiap sesi. Lakukannya pada setiap hari.
 2. Senaman lambat pancut kedua adalah anda urut zakar anda sehingga keras. Ketika anda urut zakar anda, anda amalkan senaman pernafasan iaitu anda tarik nafas sehingga penuh dada anda dan lepaskan nafas tersebut secara perlahan–lahan. Zakar akan cepat pancut jika zakar anda tidak cukup tegang. Senaman ini akan membantu anda untuk mengawal pernafasan ketika melakukan hubungan seks di mana ia boleh mengeraskan zakar anda pada masa yang lama.
 3. Duduk dan lunjurkan kaki anda ke hadapan. Panjangkan tangan anda untuk mencapai hujung jari kaki anda. Amalkan senaman ini sehingga badan anda terlentur di mana anda dapat pegang hujung kaki anda dalam kedudukan ini.
 4. Senaman lambat pancut yang keempat adalah anda kuatkan otot perut anda. Kempiskan perut anda dengan senaman sit up, jogging, jalan kaki laju–laju dan sebagainya.
Keempat–empat senaman lambat pancut di atas boleh beri anda stamina untuk tahan lama ketika melakukan hubungan seks. Selamat mencuba.

Panduan Suami: Cara Menghisap Kemaluan Isteri

Menghisap Kemaluan Isteri

Saya faham, ramai di kalangan suami isteri sekarang lebih terbuka pada aktiviti foreplay ketika melakukan hubungan seks di mana suami isteri akan merangsang kemaluan masing–masing sebelum melakukan persetubuhan. Namun, jika anda tidak merangsang kemaluan isteri anda dengan betul, anda mungkin tidak dapat membuatkan isteri anda agresif ketika bersetubuh nanti.
Bagi suami yang ingin tahu cara menghisap kemaluan isteri, anda boleh ikut panduan di bawah:
 1. Pertama, anda kenal pasti anatomi kemaluan isteri anda di mana anda kenal pasti kedudukan klitoris atau biji kelentit bagi isteri anda.
 2. Kemudian, anda tenangkan isteri anda dengan ciuman dan ayat–ayat cinta dan jangan biar dia tahu bahawa anda ingin menghisap kemaluan dia kerana wanita biasanya rasa tidak selesa atau gementar apabila mengetahui kemaluannya akan di hisap. Apabila isteri anda leka dengan godaan anda, anda terus hisap kemaluannya.
 3. Cara menghisap kemaluan isteri anda adalah anda mulakan pada bahagian biji kelentit di mana anda buat bulatan pada biji kelentit tersebut.
 4. Kemudian, anda cium, jilat–jilat dan hisap–hisap vagina dan biji kelentit isteri anda secara berirama. Cara menghisap kemaluan isteri sebegini akan buatkan isteri anda terangsang dan rasa sangat puas.
 5. Pelbagaikan irama ketika anda menghisap kemaluan isteri anda dan buat bunyi ‘hmmmm’ dan sebagainya yang menunjukkan anda sangat suka menghisap kemaluan isteri anda.
 6. Teruskan menghisap kemaluan isteri anda sehingga vagina isteri anda terangsang dengan sepenuhnya.
Jika anda perhatikan cara menghisap kemaluan isteri di atas, ia sebenarnya adalah perbuatan yang mudah dan dalam masa yang sama boleh memberi sensasi nikmat yang hebat pada anda dan isteri anda.

Suami Tahan Lebih Lama Pastikan Isteri Puas Terlebih Dahulu

Tahan Lebih Lama

Hanya ada satu cara untuk memastikan isteri puas terlebih dahulu dari sang suami iaitu si suami perlu tahan lebih lama dan menyerang si isteri supaya cepat puas. Oleh itu, artikel ini akan senaraikan tips yang boleh membuatkan si suami tahan lebih lama ketika melakukan hubungan seks.
Berikut adalah senarai tips yang si suami boleh amalkan untuk tahan lebih lama:
 • Ketika mendayung isteri anda, anda selang selikan aktiviti dayungan anda dengan rehat untuk meredakan keinginan anda untuk memancutkan air mani anda.
 • Ketika anda rasa ingin memancutkan air mani, anda terus hentikan pemikiran anda berfikir perkara selain seks. Ketika ini, rasa ingin memancutkan air mani pasti akan hilang dan anda boleh mendayung lebih lama untuk memastikan isteri anda alami orgasm terlebih dahulu dari anda.
 • Kuatkan bahagian pinggang hingga ke lutut dengan aktiviti senaman. Kekuatan pada bahagian ini akan membuatkan anda tidak lenguh ketika melakukan hubungan seks. Lenguh adalah salah satu punca kenapa anda cepat pancut kerana anda ingin cepat habis.
 • Makan makanan atau minum mimunan yang boleh menguatkan tenaga batin anda. Minuman seperti tongkat ali dan sebagainya boleh beri anda tenaga tambahan ketika melakukan hubungan seks.
 • Pastikan zakar anda benar–benar keras sebelum bersetubuh kerana zakar yang keras akan memberi daya tahan lebih lama pada anda. Zakar yang lembik akan menyebabkan anda rasa ingin cepat pancut.
 • Selang selikan posisi seks dengan memilih posisi seks yang boleh beri anda kelebihan. Contohnya posisi wanita di atas lelaki. Pada posisi ini, biji kelentit isteri anda akan di beri sentuhan dan dalam masa yang sama vagina mereka juga di rangsang. Secara tidak langsung, isteri anda akan alami orgasm dengan lebih cepat.
Adalah penting untuk seorang suami tahan lebih lama ketika melakukan hubungan seks kerana telah menjadi tanggungjawab seorang lelaki untuk memuaskan isterinya.

Tips Bina Kekuatan Dalaman Lelaki Untuk Tahan LamaKekuatan Dalaman

Prestasi melakukan hubungan seks bergantung kepada kekuatan dalaman anda. Jika dalaman anda lemah, prestasi anda ketika melakukan hubungan seks pasti tidak akan memuaskan pasangan anda. Anda perlu kuatkan dalaman anda, barulah kekuatan anda melakukan hubungan seks akan terzahir.
Berikut adalah beberapa tips bagaimana hendak membina kekuatan dalaman untuk dapatkan hubungan seks yang lebih nikmat bersama dengan isteri anda:
 • Yakin dengan diri anda. Anda perlu yakin dengan diri anda dan jangan rasa rendah diri. Apabila anda yakin, zakar anda akan mengeras dengan keras dan anda akan tahan lebih lama apabila bersetubuh.
 • Dapatkan kecergasan diri dengan bersenam. Senaman akan menyebabkan badan anda berpeluh dan apabila anda berpeluh segala tekanan akan hilang dari fikiran anda. Selain itu, senaman juga akan menguatkan otot–otot anda. Secara tidak langsung, anda akan rasa kuat untuk mengadakan hubungan seks dengan pasangan anda. Rasa kuat adalah kekuatan dalaman yang perlu ada pada setiap lelaki jika mereka ingin tingkatkan prestasi mereka dalam hubungan kelamin.
 • Jaga pemakanan anda dan jangan makan makanan yang terlalu banyak gula dan minyak. Selain itu, jangan makan terlalu banyak sehingga perut terasa terlalu kenyang. Perut yang terlalu kenyang akan menyebabkan diri anda rasa lemah dari segi syahwat. Pengambilan gula yang berlebihan akan membuatkan diri anda rasa kurang yakin dari segi emosi dan makanan berminyak akan buatkan anda jadi seorang yang pemalas.
 • Pelajari teknik melakukan hubungan seks. Untuk pandai, anda perlu belajar. Anda belajar dan amalkan ketika melakukan hubungan seks dengan pasangan anda.
Di sebalik tips–tips yang saya senaraikan di atas, saya akan beri anda tips utama atau perkara yang paling anda perlu fokuskan jika ingin membina kekuatan dalaman ketika melakukan hubungan seks. Perkara tersebut adalah anda perlu fokus menewaskan pasangan anda. Setiap kali anda melakukan hubungan seks, anda perlu fokus untuk tewaskan pasangan anda. Fokus sebegini akan meningkatkan kekuatan dalaman anda tanpa anda sedari. Walaubagaimanapun, anda jangan abaikan tips–tips di atas kerana ia saling berkaitan.

Tips Melakukan Hubungan Seks Kali Pertama Pada Malam Pertama

Tips Malam Pertama

Malam pertama adalah malam yang di nanti–nantikan bagi pasangan yang baru berkahwin. Ini kerana pada ketika itulah mereka yang baru berkahwin ini akan melakukan hubungan seks buat kali pertama dalam perkahwinan mereka.
Terma malam pertama bukanlah bermakna hubungan seks perlu di lakukan pada malam hari tetapi bermaksud buat kali pertama. Bagi pasangan yang baru pertama kali ingin melakukan hubungan seks, berikut ada beberapa tips malam pertama untuk anda:
Tips malam pertama #1
Jangan gelojoh ketika ingin memulakan hubungan seks bagi kali pertama kerana gelojoh akan membuatkan anda tertinggal bahagian yang menyeronokkan. Seks bukanlah hubungan nafsu tetapi adalah hubungan cinta. Jika anda gelojoh, anda akan tertinggal bahagian menyatukan cinta bersama pasangan anda di mana bahagian inilah yang menentukan sama ada hubungan seks anda akan jadi sesuatu yang memberi nikmat atau tidak.
Tips malam pertama #2
Mulakan aktiviti pemanasan dahulu seperti saling mengurut, saling mencium dan saling meluahkan kata–kata cinta. Apabila diri anda sudah panas, anda akan automatik pergi ke peringkat seterusnya iaitu hubungan seks. Hubungan seks akan jadi lebih nikmat jika anda berdua bersedia dan rela untuk lakukannya. Aktiviti pemanasan akan membantu anda berdua untuk bersedia.
Tips malam pertama #3
Buang segala tekanan dan jangan berfikiran negatif. Ramai pasangan tidak berjaya merasai nikmat melakukan seks pada kali pertama kerana mereka terlalu tertekan dan berfikiran negatif. Tekanan akan membuatkan seseorang ingin cepat menyelesaikan sesuatu. Apabila anda tekad untuk habiskan hubungan seks secepat mungkin, ia tidak akan beri anda apa–apa nikmat. Anda relakskan diri dan lakukan hubungan seks dengan perasaan seronok.
Tips malam pertama #4
Fokus untuk gembirakan pasangan anda dengan memberi dia rangsangan yang dia perlukan. Jangan pentingkan diri sendiri.
Jika anda perhatikan kebanyakan tips yang saya nyatakan di atas adalah berdasarkan pemikiran dan emosi. Saya tekankan dua perkara ini kerana dua perkara ini yang akan menggerakkan diri anda ketika melakukan hubungan seks. Hubungan seks anda akan mahir berdasarkan pengalaman. Namun, sebelum itu anda perlu ada corak pemikiran yang betul dan perlu pandai mengawal emosi.

Tips Dapatkan Anak Ketika Melakukan Hubungan Seks

Tips Dapatkan Anak

Berikut adalah senarai tip bagaimana hendak dapatkan anak ketika melakukan hubungan seks.
Tips dapatkan anak #1
Setiap kali tiba waktu subur, anda lakukan hubungan seks dengan pasangan anda. Ambil tahu bila waktu ovulasi akan berlaku dan lakukan hubungan seks sehari atau dua hari sebelum ovulasi berlaku. Sperma boleh hidup di dalam rahim wanita sehingga lima hari. Jadi, apabila proses ovulasi berlaku sperma boleh terus bergabung jika anda lakukan hubungan seks sebelum berlaku proses ovulasi.
Tips dapatkan anak #2
Bagi lelaki, jangan sesekali anda pancutkan air mani anda di luar rahim pasangan anda. Sentiasa pancut di dalam rahim. Kadangkala, rezeki akan datang tanpa kita sedari.
Tips dapatkan anak #3
Hindari memancutkan sperma ketika dalam posisi woman on top kerana rahim tidak dapat menyimpan sperma dalam jumlah yang banyak. Lepaskan sperma ketika posisi missionary adalah terbaik untuk memastikan rahim boleh menyimpan sebanyak mungkin sperma.
Tips dapatkan anak #4
Mulakan hubungan seks dengan aktiviti pemanasan seperti bercium atau seks oral. Pastikan anda dan pasangan anda betul–betul bersedia secara emosi dan fizikal sebelum melakukan hubungan seks. Zakar yang benar–benar keras akan memastikan sperma akan memancut jauh ke dalam rahim apabila ejakulasi tiba manakala wanita yang terangsang secara emosi dan fizikal akan membantu vagina memberi laluan sperma ke rahim.
Lakukan hubungan seks yang kerap dengan pasangan anda. Semakin anda dan pasangan anda serasi ketika melakukan hubungan seks, semakin mudah untuk dapat anak. Ini kerana fizikal badan anda akan bertindak secara spontan membantu anda untuk dapatkan anak. Tindakan spontan ini hanya berlaku jika anda berdua serasi. Kadangkala anda sendiri akan tahu bila untuk adakan hubungan seks untuk dapatkan anak.
Tips dapatkan anak #6
Jangan lakukan seks dalam keadaan tertekan kerana ia akan menyulitkan anda untuk dapat anak. Lakukan hubungan seks dengan rasa seronok, tenang dan sentiasa fokus untuk berikan yang terbaik pada pasangan anda. Perasaan tertekan akan menyebabkan anda hilang fokus ketika melakukan hubungan seks.

3 Perkara Yang Anak Anda Perlu Tahu Mengenai Seks

Anak Anda Perlu Tahu

Jika anda tidak ada idea bagaimana hendak mengajar anak anda mengenai ilmu seks, anda boleh ajar mereka berdasarkan tiga perkara di bawah:
Perkara anak anda perlu tahu #1: Seks adalah haram bagi mereka yang tidak berkahwin.
Anak anda perlu tahu seks hanya boleh di lakukan oleh mereka yang bergelar suami isteri, bukannya sesuka hati tanpa ikatan yang sah. Kebanyakan anak muda sekarang suka bercinta pada usia yang muda terutama anak–anak yang baru masuk ke sekolah menengah.
Apabila mereka tahu halal haram dan akibat jika mereka melakukan perkara yang haram, mereka tidak akan melakukan perkara yang melampaui batas. Sentiasa ceritakan akibat yang mereka akan dapat jika mereka lakukan hubungan seks secara haram seperti anak luar nikah, di cemuh masyarakat, melakukan dosa besar dan lain–lain.
Perkara anak anda perlu tahu #2: Organ seks akan mula membesar apabila mereka masuk akil baligh.
Anak–anak anda perlu tahu organ–organ seks mereka akan mula membesar apabila umur mereka sudah sampai akil baligh. Ajar mereka untuk jaga kesihatan organ–organ seks mereka supaya mereka tidak lemah syahwat apabila dewasa nanti.
Perkara anak anda perlu tahu #3: Perasaan inginkan seks dan cara mereka hendak lawan.
Bagi anak lelaki yang sudah akil baligh, mereka mudah rasa terangsang apabila melihat wanita terutama jika wanita tersebut cantik, seksi dan menawan. Bagi anak perempuan pula, mereka akan rasa terangsang apabila mula jatuh cinta pada lelaki yang mereka idam–idamkan.
Beritahu anak–anak anda perkembangan perasaan yang mereka akan alami ketika mereka sedang membesar akibat perubahan hormon. Selepas itu ajar mereka cara hendak lawan keinginan yang tidak sihat seperti ingin menonton cerita lucah, ingin berzina dan sebagainya. Pendek kata, ajar anak anda bagaimana hendak kawal diri,
Ajar anak–anak anda dari semasa ke semasa supaya anda boleh kawal cara mereka berfikir. Jangan biarkan anak anda terlalu bertumpu pada keinginan seksual kerana itu bukanlah penentu kejayaan hidup. Ramai anak–anak gagal dalam peperiksaan dan sebagainya kerena mereka terlalu fokus pada keinginan seks mereka sehingga mereka lupa itu bukanlah tujuan mereka hidup.

Seks Adalah Hubungan Cinta, Bukannya Hubungan Nafsu

Nafsu

Ramai yang terperangkap apabila menganggap hubungan seks adalah hubungan nafsu. Hubungan seks bukanlah hubungan nafsu, ia adalah hubungan cinta. Nafsu yang menggerakkan diri untuk teringin melakukan hubungan seks tetapi cinta yang menyebabkan sesuatu hubungan seks itu menjadi hubungan yang penuh nikmat.
Hubungan seks tanpa perasaan cinta adalah seperti air teh tidak ada gula. Rasanya tidak sama. Manusia di beri akal fikiran, perasaan dan nafsu. Manakala binatang di beri nafsu tanpa akal fikiran. Jika kita melakukan hubungan seks berdasarkan nafsu, kita sama sahaja seperti binatang.
Hubungan seks berlaku apabila dua orang mempunyai rasa cinta antara satu sama lain dan kedua–duanya sukarela menyerahkan diri pada pasangan masing–masing. Kemuncak pada hubungan cinta pula adalah orgasm ketika melakukan hubungan seks.
Anda perlu faham bahawa seks adalah kehendak nafsu namun ia berlaku atas dasar cinta. Bukannya atas dasar hendak puaskan nafsu sendiri. Sebagai seorang lelaki dan suami, anda pasti ada rasa terangsang apabila anda melihat tubuh wanita lain selain dari isteri anda.
Namun, oleh kerana anda cintakan isteri anda, anda tidak layan nafsu anda itu dan tetap adakan hubungan seks hanya dengan isteri anda. Inilah bukti, seks adalah hubungan cinta bukannya nafsu.
Bagi yang melayan juga nafsu diri dan lakukan hubungan seks selain dari isteri atau suami yang sah, mereka sudah di kuasai nafsu dan mereka tidak akan rasa nikmat sebenar hubungan seks. Nikmat yang mereka rasa ketika itu adalah nikmat palsu yang di dorong syaitan durjana.
Jangan berperangai seperti binatang dan nikmatilah hidup sebagai seorang manusia yang baik. Manusia akan lebih bahagia jika mereka hidup sebagai seorang manusia bukannya sebagai seorang binatang. Gunakan perasaan cinta, akal fikiran dan nafsu pada sesuatu yang haq.

Proses Seorang Wanita Untuk Mengalami Orgasm

Orgasm

Perasaan orgasm bagi wanita adalah berbeza–beza mengikut individu. Ia di buktikan seorang pengkaji yang membuat kajian terhadap ribuan wanita mengenai orgasm dan beliau memperoleh ribuan jawapan yang berbeza apabila dia bertanya apa yang wanita rasa ketika mereka alami orgasm.
Walaupun rasa orgasm adalah berbeza, proses untuk seseorang wanita itu mencapai orgasm adalah sama bagi setiap dari mereka. Berikut adalah proses umum bagaimana seorang wanita alami orgasm.
Semua wanita akan alami orgasm apabila mereka di rangsang secara emosi dan fizikal. Jika wanita itu hanya di rangsang secara fizikal, dirinya amat susah untuk alami orgasm dan jika dia alami pun, orgasm itu tidak beri apa-apa kesan pada dirinya.
Apabila seorang wanita di rangsang secara emosi sehinggakan wanita tersebut rasa teringin untuk melakukan hubungan seks, fizikal wanita terbabit secara automatik akan bersedia untuk lakukan hubungan seks.
Darah akan mengalir dengan deras ke kawasan seksual seperti pinggul, vagina, mulut, payudara, bahagian dalam peha, perut dan sebagainya. Disebabkan itu, sel–sel seksual akan sensitif pada sentuhan dan wanita akan terangsang apabila anda meraba–raba di kawasan yang terkumpulnya sel–sel seksual seperti di klitoris, dalam vagina, bahagian dalam peha dan payudara.
Apabila seorang wanita di rangsang secara berterusan, perasaannya akan meletup lalu dia akan alami orgasm. Orgasm adalah gerakan otot di kawasan faraj. Otot bergerak dengan berirama dan perasaan ketika itu sangat nikmat.
Biasanya tempoh seorang wanita mengalami orgasm adalah selama beberapa saat sahaja. Kemudian, wanita itu akan rasa keletihan, damai dan rasa sangat selesa. Ada wanita boleh orgasm berkali–kali dalam masa yang sama. Maksudnya selepas alami orgasm kali pertama, dia akan alami orgasm kedua beberapa saat selepas orgasm kali pertama. Tempoh orgasm boleh meningkat sehingga 20 saat jika wanita tersebut benar–benar terangsang.
Apabila seorang wanita alami orgasm, darah–darah yang terkumpul di bahagian seksual akan terus mengalir ke seluruh badan dan ia akan menyihatkan badan kerana melancarkan aliran darah. Bagi wanita yang tidak alami orgasm ketika melakukan hubungan seks, darah akan terkumpul di bahagian di seksual dalam masa yang lebih lama. Akibatnya, fizikal badan akan terjejas.

6 Penghalang Nikmat Seks

Penghalang Nikmat Seks

Berikut adalah beberapa perkara yang menghalang anda dari merasai nikmat ketika melakukan hubungan seks.
Penghalang nikmat seks #1: Anda tidak terangsang sepenuhnya sebelum memulakan aktiviti persetubuhan.
Akibatnya hubungan seks anda akan jadi layu. Untuk merasai nikmat melakukan hubungan seks, anda perlu terangsang secara emosi dan fizikal.
Penghalang nikmat seks #2: Anda tidak yakin pada diri sendiri.
Apabila anda tidak yakin pada diri sendiri, anda akan was–was ketika melakukan hubungan seks. Akibatnya, anda tidak dapat berikan yang terbaik ketika melakukan hubungan seks.
Penghalang nikmat seks #3: Mempunyai masalah kesihatan.
Masalah kesihatan seperti sakit perut, diabetis, darah tinggi dan sebagainya akan menyebabkan anda rasa kurang selesa ketika melakukan hubungan seks. Jadi, sentiasa periksa kesihatan anda supaya masalah kesihatan tidak menganggu anda dari merasai nikmat ketika melakukan hubungan seks
Penghalang nikmat seks #4: Anda dan pasangan anda tidak serasi.
Iaitu pasangan anda tidak mahu lakukan apa yang anda mahu dia lakukan atau pasangan anda tidak berminat terhadap hubungan seks. Biasanya mereka yang tidak ada minat terhadap hubungan seks mempunyai masalah dari psikologi seperti takut atau risau terhadap seks. Jadi, selesaikan masalah pasangan anda dahulu, barulah anda boleh rasa nikmat ketika melakukan hubungan seks.
Penghalang nikmat seks #5: Alat kelamin tidak berfungsi dengan baik dan menyebabkan hubungan seks anda terbantut.
Contohnya zakar tidak cukup keras atau vagina yang kurang keluarkan air. Selesaikan masalah kelamin anda, insyaallah anda akan kembali rasai nikmat ketika melakukan hubungan seks.
Penghalang nikmat seks #6: Fikiran anda yang di kuasai nafsu sepenuhnya.
Apabila fikiran kita di kuasai nafsu sepenuhnya, kita akan rasa sukar untuk kawal diri kita. Secara tidak langsung, kita akan fokus untuk ejakulasi sahaja tanpa meruangkan waktu untuk menikmati rasa nikmat ketika melakukan hubungan seks. Jadi, belajar untuk kawal nafsu anda dan lakukan hubungan seks dengan tenang dan relaks.

Perkara Pertama Perlu Diajar Kepada Anak Tentang Hubungan Seks

Anak

Sekarang, perkara yang paling merisaukan kita semua adalah pergaulan bebas di antara lelaki dan wanita yang semakin tidak terbendung. Akhirnya, ia menyebabkan aktiviti zina semakin meningkat. Tidak perlu kita salahkan sesiapa kerana perkara yang telah terjadi tetap terjadi.
Apa yang perlu kita lakukan adalah perbaiki kesilapan kita dan jadikan diri lebih baik supaya orang boleh mencontohi diri kita. Antara usaha yang boleh kita lakukan untuk mengelakkan aktiviti zina semakin berleluasa adalah mengajar anak kita mengenai seks.
Anakanak jika mereka belajar sendiri, mereka akan jadi ego dan tidak akan dengar cakap kita. Sebab itu ramai anak sekarang bersikap kurang ajar dengan ibu bapa mereka kerana mereka perasan diri mereka lebih pandai dari ibu bapa mereka.
Untuk tundukkan ego anak kita, kita sendiri yang perlu ajar mereka mengenai kehidupan. Jika kita mahu jaga anak kita dari terlibat dengan aktiviti zina, kita sendiri yang perlu ajar mereka. Anak anda perlu tahu hubungan seks bukanlah satu hubungan yang mereka boleh buat sewenang–wenangnya.
Mereka perlu tahu bahawa hubungan seks adalah hubungan kelamin di antara suami dan isteri, bukannya antara girlfriend dan boyfriend. Oleh itu, perkara pertama yang anda perlu ajar pada anak anda mengenai hubungan seks adalah ia adalah berdosa jika mereka lakukannya tanpa ada ikatan perkahwinan.
Tanamkan rasa takut dalam jiwa anak anda untuk melakukan hubungan seks tanpa ikatan yang sah. Untuk tanamkan rasa takut, anda boleh ceritakan pada anak anda akibat jika mereka lakukan hubungan seks tanpa ada ikatan yang sah.
Antara akibat yang anda boleh cerita adalah masa hadapan yang gelap jika tertangkap, siapa nak jaga anak hasil zina? Boleh masuk penjara dan kata anda tidak akan tolong mereka jika mereka tertangkap melakukannya.
Ianya tidak berkesan jika anda hanya berpesan pada anak anda sekali sahaja. Anda perlu sentiasa memberi pesan pada anak anda. Kalau boleh, anda, pada setiap masa sehinggakan mereka sudah boleh hafal apa yang anda hendak cakapkan. Bagi anak anda lelaki, ajar mereka untuk hormati perempuan dan jangan sentuh mereka tanpa ikatan yang sah. Bagi anak perempuan, ajar mereka cara hendak jaga maruah diri mereka.

Perihal Air Mani Lelaki Dan Wanita

Air Mani

Air mani adalah air yang keluar dari anggota kelamin manusia ketika melakukan hubungan seks atau terangsang secara seksual. Baik lelaki dan wanita, kedua–duanya mempunyai air mani yang mempunyai tugas masing–masing iaitu mempunyai kebaikan yang tersirat.
Contohnya air mani lelaki boleh menghasilkan zuriat dan membolehkan si isteri untuk kelihatan awet muda dan kelihatan lebih seksi dari sebelumnya manakalah air mani wanita boleh menyihatkan zakar suami dan dalam masa yang sama membantu lelaki untuk membina sistem pertahanan badan yang lebih kuat.
Selain air mani, ada lagi satu lagi jenis cecair yang keluar dari alat kelamin dan ia di namakan sebagai air mazi. adalah sangat berbeza dari air mazi dari segi warna, bau dan keadaan badan ketika mengeluarkannya. Air mazi biasanya keluar pada awal–awal hubungan seks atau ketika anda terlalu penat bekerja manakala air mani hanya akan keluar apabila anda alami puncak syahwat iaitu orgasm. Orgasm akan menyebabkan anda memancut keluar air mani dan selepas itu anda akan rasa letih dan penat.
Sifat air mani lelaki adalah ia pekat dan berwarna keputihan manakala air mani wanita pula adalah cair dan berwarna kekuningan. Baunya agak pekat dan menyengat namun anda selesa akan bau tersebut. Bagi lelaki, kepekatan dan jumlah air mani mereka bergantung pada keadaan iaitu kekuatan tubuh badan mereka, tahap kesihatan mereka dan diet yang mereka ambil.
Air mani adalah sesuatu yang suci dan ia bukanlah najis tetapi anda wajib mandi junub jika alat kelamin anda mengeluarkan air mani untuk pembersihan dan pemulihan tenaga syahwat anda. Untuk menyucikan air mani yang terlekat pada baju, anda perlu basuh dan membilasnya jika air mani tersebut dalam keadaan basah dan anda hanya perlu mengikisnya jika air mani tersebut berada dalam keadaan kering.
Jangan keluarkan air mani secara sengaja iaitu di luar lingkungan anda melakukan hubungan seks kerana ia akan melemahkan anda.

Panduan Untuk Lelaki Yang Ingin Melakukan Seks Kali Pertama

Kali Pertama

Bagi lelaki yang tidak pernah melakukan hubungan seks dan ingin lakukannya buat kali pertama dengan isteri anda, anda jangan risau kerana artikel ini akan membantu anda.
Perkara pertama yang anda perlu lakukan ketika ingin melakukan hubungan seks buat kali pertama dengan isteri anda adalah senyum pada isteri anda. Seks adalah hubungan cinta antara anda berdua, jadi senyum akan berikan anda berdua ruang untuk membuang rasa gemuruh untuk melakukan hubungan seks buat kali pertama.
Fokuskan perasaan anda kepada menyayangi, membelai dan mengasihi isteri anda. Apabila rasa cinta menebal dalam diri anda, anda akan rasa yakin untuk lakukannya buat kali pertama.
Ketika ini, anda jangan gelojoh. Sebaliknya dengan tenteram anda mencium pasangan anda dan luaskan rabaan tangan anda ke seluruh tubuh pasangan anda. Seterusnya, anda lakukan apa sahaja yang anda mahu.
Ketika ingin bersetubuh, anda perlu berhati–hati ketika ingin memasukkan zakar anda ke dalam vagina isteri anda untuk kali pertama. Pastikan vagina isteri anda benar–benar bersedia untuk menerima kemasukan zakar anda. Tanda jelas vagina anda bersedia untuk menerima zakar anda adalah ia rasa basah dan isteri anda merayu meminta anda menyetubuhinya dengan cepat.
Seterusnya, anda dayung isteri anda dengan dayungan yang perlahan dan berhati–hati. Nikmati pengalaman kali pertama anda dengan sebaik–baiknya dan kenali tubuh pasangan anda dengan lebih mendalam.
Jika anda ingin memancutkan air mani untuk kali pertama, pastikan isteri anda sudah rasa orgasm. Jika dia belum capai orgasm, anda kawal diri anda dari memancutkan air mani. Jika isteri anda mencapai orgasm ketika anda sedang bersetubuh dengannya, anda jangan cabut zakar dari vagina isteri anda. Biarkan ia berada di dalam vagina isteri anda dan teruskan dayungan apabila isteri sudah pulih dari rasa orgasm dan mula rasa berahi.
Akhiri hubungan seks dengan memancutkan air mani anda ke dalam vagina isteri anda. Ucapkan terima kasih pada isteri anda untuk seks kali pertama.

Zakar Dalam Hubungan Seks

Zakar

Bagi seorang lelaki, organ seks paling utama adalah zakar atau penis atau dalam dialek tempatan di sebut sebagai kote atau batang pelir. Zakar mempunyai dua tugas yang jelas iaitu digunakan untuk membuang hasil kumuhan kecil dan digunakan ketika melakukan hubungan seks.
Sebagai seorang lelaki yang normal, zakar dan testis akan mula membesar apabila seorang lelaki itu mencapai umur akil baligh. Zakar akan terus membesar sehingga seorang itu berumur di antara 17 hingga 20 tahun. Namun, ia akan terus membesar sedikit demi sedikit apabila keadaan fizikal anda berubah apabila anda semakin dewasa.
Jika berat badan anda bertambah ketika anda dewasa, zakar anda mungkin akan mengecil sedikit dari saiz asalnya manakala bagi lelaki dewasa yang gemuk, zakarnya akan memanjang sepanjang 2 hingga 2.5 cm jika dia kuruskan diri sebanyak 10 hingga 15 kg. Selain itu, zakar juga boleh di panjangkan dengan kaedah urutan, pengambilan nutrisi tambahan dan bantuan alat pembesaran zakar.
Di katakan saiz zakar memainkan peranan yang penting ketika melakukan hubungan seks dengan isteri kerana ia dapat membantu isteri anda untuk rasa puas apabila ia di tusuk ke vagina mereka. Perdebatan mengenai saiz sentiasa menjadi topik hangat di kalangan pakar kajian hubungan seks di seluruh dunia. Namun, jawapan sebenar terdapat pada mereka yang melakukan hubungan seks.
Zakar yang sihat untuk hubungan seks adalah zakar yang mampu mengeras apabila terangsang dan mampu untuk tahan lama sebelum alami orgasm ketika melakukan hubungan seks. Jika anda ada masalah dari segi tahan lama atau dari segi kekerasan zakar, anda perlu segera dapatkan rawatan kerana jika di biarkan dengan lama, ia akan jadi lebih teruk.
Permukaan kulit zakar adalah sangat sensitif dan ia perlu dibelai dengan baik dan perlahan–lahan. Oleh itu, anda tidak di galakkan untuk melancap atau masturbate kerana ia boleh menyebabkan zakar anda cedera. Akibat jangka masa panjang pula, masturbate akan menyebabkan anda cepat pancut ketika melakukan hubungan seks.
Jangan abaikan kesihatan zakar anda dan sentiasa jaga zakar anda dengan baik kerana ia memainkan peranan yang sangat penting ketika melakukan hubungan seks.

Maklumat Mengenai Penyakit Kelamin

Penyakit Kelamin

Penyakit kelamin adalah penyakit yang menyerang alat kelamin atau penyakit yang boleh tersebar melalui hubungan seks. Contoh penyakit kelamin adalah Aids, Sifilis, Gonorea dan Herpes. Kebiasannya, penyakit kelamin jarang terdapat pada pasangan suami isteri yang setia antara satu sama lain.
Penyakit kelamin banyak di jangkiti mereka yang mengamalkan seks bebas, melanggan pelacur dan melakukan seks di luar tabie seperti melalui dubur dan seks oral yang tidak bersih. Walaubagaimanapun, penyakit–penyakit kelamin juga boleh tersebar melalui pertukaran bendalir badan seperti pertukaran air liur ketika bercium atau pertukaran darah.
Penyakit kelamin juga adalah sangat bahaya dan boleh menyebabkan maut jika tidak di cegah dengan lebih awal. Contohnya penyakit HIV yang boleh menyebabkan badan anda jadi tersangat lemah dan akhirnya mati kerana sistem pertahanan badan lumpuh.
Untuk mencegah penyakit kelamin dari menjangkiti diri anda, anda boleh ikut tips di bawah:
 • Jangan sesekali mengamalkan seks bebas kerana sekali anda lakukannya, sangat susah untuk anda keluar dari alam seks bebas. Seks bebas akan menyebabkan anda mendapat pelbagai penyakit yang tidak anda sangka–sangka. Jangan gadaikan nyawa anda hanya untuk kenikmatan sementara.
 • Sentiasa bawa anda dan pasangan anda untuk adakan pemeriksaan di doktor. Ketika berjumpa doktor, anda belajar dari dia mengenai pencegahan penyakit kelamin.
 • Sentiasa lakukan hubungan seks dalam diri yang bersih. Jangan lakukan seks oral tanpa membersihkan dahulu alat kelamin anda dan pasangan anda.
 • Sentiasa berhati–hati apabila berhubungan dengan mereka yang ada penyakit kelamin kerana penyakit kelamin boleh tersebar melalui bendalir badan atau jika anda tersentuh tempat jangkitan mereka.
 • Jangan melanggan pelacur kerana peluang untuk anda di jangkiti penyakit kelamin adalah sangat tinggi melalui seorang pelacur.
Ramai pasangan berkahwin dan setia antara satu sama lain tidak menghidap penyakit kelamin yang serius melainkan di sebabkan jangkitan kuman kerana tidak menjaga kebersihan ketika melakukan hubungan seks. Oleh itu, kawal diri anda dan elakkan dari melakukan perkara-perkara yang boleh menyebabkan anda di jangkiti penyakit kelamin. Kondom sahaja tidak dapat melindungi anda.

No comments:

Post a Comment